Vin Otello 1813 Malvasia Alb Brut – Cantine Ceci – 0.75 L

60,00 lei

Notele degustarii:
Culoare: Galben – Pai
Miros: Amprenta florală amintește de flori galbene și sălbatice.Fructele amintesc de notele tropicale ale piersicii și notele citrice de cedru și lămâie.
Gust: Caracterul puternic se mișcă între moliciune și aromă, înfrumusețat cu ajutorul notelor minerale și notelor citrice. Este confirmat ca echilibrul dintre notele fructate și o mare vegetalitate aromatică, ofera o prospețime plăcută care înclina spre închiderea unei note ușoare de migdale.
Asociere: Se potrivește bine cu mâncărurile cu o structură bine aromate și cu o grăsime echitabilă. Carnea tradițională si gratinele vegetale sunt ideale, precum și combinația cu brânzeturi ușor aromate și de vârstă medie.

Categorie:

Descriere

Pentru Ceci sarcina de a-și spori potențialul aromatic interpretându-l prin crearea vinului Otello 1813 Malvasia a adus la o lucrare sensibila si pretioasa, find construit cu pasiune si inteligenta productiva.
Prin caracterul unic pe care il regasim in acest vin, vom descoperi ca este un vin modern, interesant si capabil sa isi puna amprenta cu orice ocazie.

Date tehnice:
Tara de origine: Italia
Denumire de origine: Malvasia Emilia I.G.T
Tip: Vin Alb Brut Frizzante
Sortiment: Malvasia
Metoda obtinere: Martinotti
Alcoolemie: 11 % vol
Zahar rezidual: 10 g/l
Aciditate: 6.1 g/l
Temperatura recomandata de servire: 6/8°C.
Volum: 0.75 l

Notele degustarii:
Culoare: Galben – Pai
Miros: Amprenta florală amintește de flori galbene și sălbatice.Fructele amintesc de notele tropicale ale piersicii și notele citrice de cedru și lămâie.
Gust: Caracterul puternic se mișcă între moliciune și aromă, înfrumusețat cu ajutorul notelor minerale și notelor citrice. Este confirmat ca echilibrul dintre notele fructate și o mare vegetalitate aromatică, ofera o prospețime plăcută care înclina spre închiderea unei note ușoare de migdale.
Asociere: Se potrivește bine cu mâncărurile cu o structură bine aromate și cu o grăsime echitabilă. Carnea tradițională si gratinele vegetale sunt ideale, precum și combinația cu brânzeturi ușor aromate și de vârstă medie.

În 1938, bunicul Otello Ceci a administrat una dintre cele mai renumite trattorii din partea de jos a zonei viticole Po, chiar în afara Parmei. Aici, savurând mâncărurile tipice ale tradiției parmezane, mesenii au gustat faimosul Lambrusco pe care Otello l-a produs din cei mai buni struguri ai producătorilor locali.
Fiii săi, Bruno și Giovanni, au fost primii care au simțit că acest Lambrusco merită un mare succes: în anii ‘60, taverna a fost transformată într-o pivniță de vinuri.
Astăzi, nepoții săi Alessandro, Maria Teresa, Maria Paola, Elisa și Chiara conduc o companie de familie în spiritul său, dar care exportă vin peste tot în lume, ajutând la definirea unui nou standard pentru recunoașterea lui Lambrusco.