Vin Ceci 1938 Chardonnay, Pinot Noir Alb Brut – Cantine Ceci – 0.75 L

60,00 lei

Notele degustarii:
Culoare: Galben – Pai pal cu perlaj elegant și fin.
Miros: Amprenta citrică și indicile tropicale ale Chardonnay, sunt perfect legate de identitate și complexitate, cu note florale și fructate ușoare de Pinot Noir lucrat în alb. Parfumuri de eleganță și clasă pentru simtul olfactiv.
Gust: Prospețimea imediată și aroma bună, stimulate din atingerea aciditatii,ne face sa găsim note citrice și vegetale care însoțesc un finisaj elegant și persistent.
Asociere: Proaspăt și sărat. Notele citrice și blândețea florilor sunt în echilibru deplin, de asemenea, datorită echilibrului de conținut de alcool. Băutura seduce, iar finisajul are o închidere armonica care amintește de indicii de fructe uscate.

Categorie:

Descriere

Ceci 1938 îmbunătățește două daruri ale pământului: Chardonnay și Pinot Noir. Două personaje care se completează reciproc în uniune oferind cele mai bune arome din natura lor caracteristicilor celuilalt. Talentul acestor două soiuri de struguri este exprimat prin armonia, prospețimea și aroma, notelor fructate și florale prin structură și eleganță.

Date tehnice:
Tara de origine: Italia
Denumire de origine: Chardonnay, Pinoit Noir Spumant
Tip: Vin Alb Brut Spumant
Sortiment: Chardonnay si Pinoit Noir
Metoda obtinere: Martinotti
Alcoolemie: 12 % vol
Zahar rezidual: 7.5 g/l
Aciditate: 6.5 g/l
Temperatura recomandata de servire: 6/8°C.
Volum: 0.75 l

Notele degustarii:
Culoare: Galben – Pai pal cu perlaj elegant și fin.
Miros: Amprenta citrică și indicile tropicale ale Chardonnay, sunt perfect legate de identitate și complexitate, cu note florale și fructate ușoare de Pinot Noir lucrat în alb. Parfumuri de eleganță și clasă pentru simtul olfactiv.
Gust: Prospețimea imediată și aroma bună, stimulate din atingerea aciditatii,ne face sa găsim note citrice și vegetale care însoțesc un finisaj elegant și persistent.
Asociere: Proaspăt și sărat. Notele citrice și blândețea florilor sunt în echilibru deplin, de asemenea, datorită echilibrului de conținut de alcool. Băutura seduce, iar finisajul are o închidere armonica care amintește de indicii de fructe uscate.

În 1938, bunicul Otello Ceci a administrat una dintre cele mai renumite trattorii din partea de jos a zonei viticole Po, chiar în afara Parmei. Aici, savurând mâncărurile tipice ale tradiției parmezane, mesenii au gustat faimosul Lambrusco pe care Otello l-a produs din cei mai buni struguri ai producătorilor locali.
Fiii săi, Bruno și Giovanni, au fost primii care au simțit că acest Lambrusco merită un mare succes: în anii ‘60, taverna a fost transformată într-o pivniță de vinuri.
Astăzi, nepoții săi Alessandro, Maria Teresa, Maria Paola, Elisa și Chiara conduc o companie de familie în spiritul său, dar care exportă vin peste tot în lume, ajutând la definirea unui nou standard pentru recunoașterea lui Lambrusco.